3 vragen die elke sollicitant vergeet te stellen

Een interview gekregen voor je droomjob? Super! Nu is het enkel nog een kwestie om je sollicitatiegesprek met succes af te ronden en een goede indruk te maken. Een uitstekende strategie die je kan gebruiken, is om het gesprek actief te sturen. Hoe doe je dat? Door zelf op een rustige manier vragen te stellen aan de interviewer.

Weet je alles over je toekomstige werkgever en de rol waarvoor je solliciteert? Dat vinden recruiters niet meer dan evident. Ze zijn namelijk niet zo snel onder de indruk. Maar wanneer je als kandidaat de controle van het gesprek overneemt, kan je tonen hoe geschikt je bent voor de job.

Welke vragen aan jou gesteld worden, heb je niet in de hand. Dit hangt af van het bedrijf waar je solliciteert en de recruiter die je interviewt.

De vragen die je zélf stelt, daar heb je wél controle over. En die vragen kan je perfect voorbereiden. Stel voldoende vragen om te tonen dat je intelligent, gemotiveerd en ambitieus bent. En zorg ervoor dat je je hierdoor onderscheidt van de andere kandidaten.

Wil je echt indruk maken? Stel dan volgende vragen die andere kandidaten vergeten.

1. Welke kwaliteiten zoekt u in de persoon die uw bedrijf wil aanwerven?

Dit lijkt misschien een duidelijk startpunt, maar het is voor beide partijen van belang om een duidelijk begrip te hebben van de benodigde vaardigheden en ervaring. Wanneer je vraagt hoe de ideale kandidaat eruitziet, heb je meer kansen om jezelf te bewijzen.

2. Welke mogelijkheden zijn er voor (persoonlijke) ontwikkeling in uw bedrijf?

Het is belangrijk om in een sollicitatiegesprek te tonen dat je ambitieus bent en dat je je carrière wil ontwikkelen. Elk ambitieus en vooruitziend bedrijf zoekt gelijkgestemde medewerkers. Je moet dus bewijzen dat je niet van plan bent om op je lauweren te rusten. Stel deze vraag dus, en geef jezelf de kans om te tonen hoe gedreven je bent.

3. Is er iets dat u in de beste kandidaten voor deze functie hebt gezien en dat u niet in mij ziet?

Dit is een geweldige vraag om te stellen wanneer je het gevoel hebt dat het goed zit. Deze vraag komt onverwacht en zorgt ervoor dat je de rollen in het gesprek omdraait. Het is ook een subtiele manier om te achterhalen hoe goed of hoe slecht je presteert in het selectieproces. Zit het goed? Dan krijg je een positieve bevestiging van je gevoel. Zit het minder goed dan verwacht? Dan heb je tenminste nuttige feedback gekregen.

Bron: Jobat.be

Ben je op zoek naar een job? Bekijk dan zeker het jobaanbod van Z-Staffing op www.z-staffing.org !
fotozstaffingjobs

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 8 augustus 2014, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: