Eerste Hulp Bij Armoede: info voor werknemers én werkgevers

afbeelding armoede

 

 

 

 

 

 

 

“Kinderarmoede blijft een onaanvaardbare realiteit in België anno 2014”, klonk het vorige week nog op het colloquium van de Koning Boudewijnstichting in Brussel. In België zijn er in verhouding tot de rest van de bevolking meer kinderen die arm zijn, al zijn er sterke regionale verschillen: risico op armoede treft een kind op tien in Vlaanderen, een kind op vier in Wallonië en zelfs vier kinderen op tien in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In absolute cijfers gaat het om ongeveer 420.000 kinderen.

Kinderarmoede wordt vaak van de ene generatie op de andere doorgegeven, en veel onderzoekers zijn het eens dat een samenleving die het probleem niet vroeg genoeg aanpakt, de kosten op lange termijn veel hoger ziet oplopen. Dat ouders een job hebben blijkt nog altijd een belangrijke hefboom. Maar omdat een leven in armoede weegt op je mentale en fysieke gezondheid, is het niet gemakkelijk voor deze mensen om een job te vinden én te behouden.

Het is belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers de weg kunnen vinden naar de juiste eerstelijns hulpverleningsinstanties. We geven daarom hier een overzicht van mogelijke armoede-signalen en de bijhorende instanties.

afbeelding EHBA eerste hulp bij armoede

Enkele interessante websites zijn:

  • http://www.desocialekaart.be: De sociale kaart bevat een overzicht van de diensten, organisaties en voorzieningen uit de welzijns- en gezondheidssector in Vlaanderen en Brussel.
  • http://www.rechtenverkenner.be: Deze website geeft een online overzicht van sociale rechten door verschillende overheden: premies en andere voordelen op het vlak van onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie…eventueel opgesplitst naar kwetsbare groepen.
  • http://www.eerstehulpbijschulden.be: Geeft informatie over schulden, schuldhulpverlening, rechten en plichten van de schuldenaar en schuldeiser.
  • http://www.budgetplanner.be: De budgetplanner helpt om een overzicht te maken van inkomsten en uitgaven.

Als uitzendkracht of klant van Z-Staffing kun je uiteraard met al je vragen steeds terecht bij je Z-Staffing kantoor. Indien nodig verwijzen zij je door naar een vertrouwenspersoon.

Meer info voor bedrijven is er ook te vinden op de website van Agora vzw (www.diversityremix.be) en via Jobkanaal (http://www.jobkanaal.be/diversiteit-op-de-werkvloer/brochures-jobkanaal).

 

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 16 juni 2014, in Uncategorized en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: