Versla de brieven-robot met je sollicitatiebrief

afbeeldingselectie

Bergen brieven en cv’s. Haal daar maar eens de juiste kandidaat uit. Steeds meer recruiters en HR-afdelingen zetten een ATS (applicant tracking system) in voor de eerste selectie uit alle ontvangen sollicitatiebrieven. Een ATS haalt de sollicitanten eruit van wie kennis en ervaring niet aansluiten bij de vacature. De kandidaten die het best scoren in de ATS-selectie worden dan uitgenodigd voor een vervolggesprek. Je kan dus maar beter zorgen dat je bij die eerste selectie zit. We zetten een aantal tips voor je op een rij:

1. Stem jouw cv af op de criteria in de vacature

Dit is heel belangrijk. Wordt er ervaring met een bepaald boekhoudsysteem gevraagd, benoem die ervaring dan expliciet in je cv. Een omschrijving als ‘ervaring met verschillende boekhoudsystemen’ scoort minder in een ATS.

2. Stem de functieomschrijving af op de gevraagde functie

Volgens recruiters spelen functiebeschrijvingen ook een belangrijke rol in een ATS. Stem de functieomschrijvingen in jouw cv af op de functie waarop je solliciteert. Stel, er wordt een Java-ontwikkelaar gevraagd en jouw huidige functie is Computer Systeem Specialist, terwijl je ook met Java werkt. Verander dan niet de functiebenaming want dat komt onbetrouwbaar over, maar voeg ‘Java-ontwikkelaar’ toe: Computer Systeem Specialist (Java-ontwikkelaar).

3. Solliciteer je op meerdere functies bij een bedrijf? Specificeer dan steeds opnieuw jouw cv

Solliciteer gerust op meerdere functies als je daarvoor de capaciteiten hebt. Stem wel jouw cv steeds af op de vacature. Iemand kan een goede projectmanager zijn en een Java-ontwikkelaar. Belangrijk is wel dat je die kennis en ervaring ook echt hebt.

Wat is een ATS?

Een ATS (Appicant Tracking System) helpt recruiters om de eerste selectie van sollicitanten te maken. Sollicitatiebrieven en/of cv’s die binnenkomen, worden gescand en geanalyseerd op de vraag of in ieder geval wordt voldaan aan de harde criteria in de vacature. Aan de hand van de verzamelde gegevens wordt een ranking gemaakt en kunnen de recruiters de beste kandidaten uitnodigen.

Welke systemen beoordelen jouw brief?

Volgens onderzoek zijn veel gebruikte ATS-systemen: Tangram, OTYS, Connexys, Stepstone Solutions/Lumesse, Carerix

 

Bron: Intermediair Magazine

Datum: 20/02/2014

 

 

 

 

 

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 10 juni 2014, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: