Minder belasting op laagste lonen in voege vanaf 1 april

afbeelding werkbonus
Om de overgang van werkloosheid naar werk aantrekkelijker te maken, moet wie aan de slag gaat aanzienlijk meer kunnen verdienen dan met een werkloosheidsuitkering. Door de invoering van de werkbonus betalen werknemers met een laag brutoloon minder persoonlijke bijdragen. Vanaf 1 april werd de bestaande fiscale werkbonus verhoogd van 8,95% naar 14,40% van de sociale werkbonus. Werknemers met een laag inkomen zullen hierdoor netto meer overhouden zonder dat dit voor de werkgever een extra kost meebrengt.

Wat is een sociale werkbonus?

De werkbonus is een vermindering van de persoonlijke socialezekerheidsbijdragen van de werknemer, dat van toepassing is op werknemers met lagere lonen (tot een refertemaandloon van maximum 2.385,41 euro bruto). De werkbonus verhoogt het nettoloon van zulke werknemers, zonder dat het brutoloon stijgt.

Wat is een fiscale werkbonus

De fiscale werkbonus is een belastingvermindering voor werknemers met een laag loon die recht hebben op een sociale werkbonus. De fiscale werkbonus omvat een percentage van de effectieve sociale werkbonus.

Vanaf 1 april 2014 bedraagt dit percentage 14,40%. Sinds 1 januari 2013 lag deze korting vast op 8,95%.

Bedrijfsvoorheffing

In de bedrijfsvoorheffing wordt deze verhoging ook toegepast. Vanaf het aanslagjaar 2014 wordt dit nu ook verankerd in de personenbelasting en de belasting voor niet-inwoners. In tegenstelling tot de bedrijfsvoorheffing wordt er bij de personenbelasting wel een maximumgrens ingesteld: een bedrag waar de fiscale bonus nooit over kan gaan. Deze grens bedraagt 130 euro per jaar. Geïndexeerd levert dit een maximale jaarvrijstelling van 200 euro op (aanslagjaar 2014 – inkomstenjaar 2013).

Let op!
De fiscale werkbonus geldt niet voor het systeem van de vermindering van werknemersbijdragen (werkbonus) voor ontslagen als gevolg van een herstructurering.

Bron: Programmawet (I) van 26 december 2013, p. 103976; sdworx.be

Wil je meer info over je loon als uitzendkracht? Neem dan contact op met onze kantoren van Z-Staffing http://z-staffing.org/zstaffing/kantoren.html.

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 3 april 2014, in Uncategorized en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: