Dienstencheques weer duurder vanaf 1 januari 2014

dienstencheques
In het begrotingsakkoord van juni 2013 werd de wetgeving over de dienstencheques gewijzigd. Hierdoor zullen de cheques vanaf 1 januari 2014 duurder worden en werd ook de belastingvermindering beperkt. Ook zijn dienstencheques uitgegeven tussen 1 september en 31 december dit jaar, slechts geldig tot 1 mei 2014.

Prijs
Vanaf woensdag 1 januari 2014 stijgt de aankoopprijs van een dienstencheque van € 8,50 tot € 9 voor de eerste 400 cheques en van € 9,50 tot € 10 voor de volgende 100. Een gezin moet bij de eerste 800 dienstencheques € 9 betalen en € 10 bij de volgende 200.

Fiscale aftrekbaarheid
Het maximumbedrag voor de belastingvermindering (van 30 procent) is sinds 1 juli dit jaar beperkt tot € 1.380 per persoon en per jaar, terwijl dat voordien € 2.720 was. Dit komt overeen met maximum 162 dienstencheques van € 8,5 en 153 van € 9. Een uur kost dus na aftrek van belastingen € 5,95 (bij aankoopwaarde € 8,5) en € 6,3 (bij aankoopwaarde van € 9). Alle cheques boven het maximum van 150 per persoon worden sinds juli 2013 uitgesloten van de berekening van de belastingvermindering. In gezinnen van 2 partners, waar meer dan 150 cheques per jaar worden aangekocht, is het dus sterk aan te raden dat beide partners de aankoop op hun eigen naam doen.

Geldigheidsduur
Alle dienstencheques uitgegeven tussen 1 september 2013 en 31 december 2013, kunnen vanaf 1 mei 2014 niet meer gebruikt, terugbetaald of omgeruild worden. Alle aanvragen voor omruiling en terugbetaling voor deze cheques moeten bij Sodexo ingediend zijn voor 30 april 2014.

Sodexo en de RVA zullen op de veranderingen wijzen in e-mails naar gebruikers van de dienstencheques en in een folder bij de levering van de cheques:
InfobrochureSodexo

Bent u op zoek naar een huishoudhulp? Of zoekt u een job als huishoudhulp? Neem dan contact op met Z-Staffing Home Services via http://z-staffing.org/divisies/home-services.html

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 28 oktober 2013, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: