10 fouten die werkzoekende twintigers maken

zelfverzekerd-sigaar
Denk vooral niet dat je ergens recht op hebt en dat die baan vanzelf wel komt. De grootste fouten die twintigers maar blijven maken.
Coach Dani Ticktin Koplik merkt in haar werk dat veel twintigers dezelfde fouten maken tijdens het zoeken naar een baan. Ze hebben vaak het gevoel dat ze ergens recht op hebben, en hebben een probleem met autoriteit.

Ze geeft een lijst met de tien grootste fouten van twintigers:

1. Denken dat je ergens recht op hebt
Een van de gevolgen van veel te betrokken ouders is dat jongeren vaak het gevoel hebben dat ze overal recht op hebben. Zo maakte Koplik eens een stagiair mee die zijn baas op zijn eerste dag liet weten dat hij vroeg moest vertrekken voor een paardrijles. ‘Die jongen had geen idee dat dit totaal ongepast is en niet te vergeten slecht voor je carrière’, zegt Koplik.

2.Te laat beginnen met zoeken
EIgenlijk moet je na het eerste jaar van je studie al wel gaan nadenken over stages en misschien zelfs je eerste werkgever. Ga je ervan uit dat je straks zonder moeite een baan gaat vinden, dan zit het er dik in dat je te laat begint met zoeken en langer zonder werk zit dan je had verwacht.

3. Je netwerk niet gebruiken
En daarmee bedoelen we niet je ouders. Die kunnen overigens best waardevol zijn bij het zoeken naar een baan, maar vergeet niet om te netwerken tijdens je studie. Studiegenoten, docenten, stagebegeleiders, al deze mensen bewegen zich in jouw interessegebied en kunnen straks van grote waarde zijn als je eenmaal de arbeidsmarkt op gaat.

4. Een slordig en egocentrisch cv
Jonge werkzoekenden blijken vaak moeite te hebben met het opstellen van een verzorgd cv. Daarnaast leggen ze, volgens Koplik, in het cv en de sollicitatiebrief meer nadruk op wat ze zelf willen van hun carrière, dan wat ze met hun vaardigheden en kennis kunnen bijdrage aan de doelstellingen van een werkgever.

5. Sollicitatiebrieven die het cv herhalen
Veel jonge sollicitanten herkauwen hun hele cv in een sollicitatiebrief. Dat is niet de bedoeling. In de sollicitatiebrief moet je kort en bondig kunnen uitleggen waarom je bij een bedrijf wilt werken en hoe jij van toegevoegde waarde kunt zijn voor de werkgever bij wie je aan het solliciteren bent.

6. Geen onderzoek doen
Ga je solliciteren bij een bedrijf waarvan je de website heel even hebt bekeken? Dan ziet het er nu al niet goed uit voor je. Zorg er juist voor dat je alles over het bedrijf te weten komt. Zijn ze in het nieuws geweest? Wat zijn hun doelen en hoe profileren ze zichzelf op social media? Allemaal waardevolle informatie die je nodig hebt tijdens je sollicitatiegesprek.

7. Nalaten om je social media profielen op te schonen
Haal al die dronken festivalfoto’s van je profielen, of zorg ten minste dat ze verborgen zijn achter je privacy-instellingen. We zitten allemaal naar elkaar te googelen, dus mogelijke werkgevers doen dat ook. Zorg dus voor een nette online profilering en een solide LinkedIn-pagina.

8. Niet dankbaar zijn voor je kans
Koplik signaleert dat veel jonge sollicitanten er niet aan denken om de werkgever te bedanken voor zijn tijd. Laat altijd merken dat je blij bent met je kans en dat je het een voorrecht zou vinden om bij dit bedrijf te werken. Vraag ook naar de volgende stappen in het sollicitatieproces. Achteraf kun je ook een briefje of e-mail sturen waarin je nogmaals bedankt en enkele goede punten uit het gesprek benadrukt.

9. Geen eerbied tonen voor de senior
Als voorbeeld noemt Koplik de stagiair die, aan het eind van zijn stageperiode, het kantoor van de baas binnenliep en zei: ‘Kan ik je wat feedback geven over mijn stage hier?’ Jongeren er blijkbaar zo aan gewend dat ze over bij betrokken zijn, dat ze totaal geen oog hebben voor hun plek in de rangorde.

10. Te veel afgaan op vacatureteksten en beurzen
Dit geldt niet alleen voor twintigers, maar helaas voor bijna iedereen. Besteed niet te veel tijd aan online vacatureteksten en anonieme beurzen. Een baan vinden doe je eerder via mensen die je kent, dan via advertenties. Als je online of in de krant een vacature ziet staan, probeer dan iemand binnen dat bedrijf te vinden zodat je op die manier binnen kunt komen.

Bron: Intermediair.nl, datum: 02/08/2013

Sollicitatieadvies nodig? Onze Z-Staffing-consulenten helpen je graag verder. Klik hier voor onze kantoorgegevens: http://z-staffing.org/zstaffing/kantoren.html

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 5 augustus 2013, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: