Wijzigingen KMO-portefeuille vanaf 1 januari 2013

Vanaf 1 januari 2013 wordt het maximaal subsidiabel bedrag van de pijler opleiding beperkt tot 90 euro per opleidingsuur. Bij een subsidieaanvraag voor opleiding zal opgegeven moeten worden hoeveel uren opleiding zullen gevolgd worden. Aangezien de KMO-portefeuille 50% van de opleidingskost subsidieert, wordt de subsidie dan automatisch beperkt tot maximaal 45 euro per opleidingsuur.

Op http://agentschapondernemen.be/download/file/fid/23960 vindt u de vernieuwde schermen van een subsidieaanvraag terug. En via http://agentschapondernemen.be/download/file/fid/23961 vindt u het Ministerieel Besluit.

De beperking van de subsidie tot 45 euro per uur gevolgde opleiding betekent ook dat eventuele kosten voor catering, cursusmateriaal of E-learning vanaf 1 januari 2013 niet langer gesubsidieerd kunnen worden. Deze kosten kunnen net zoals de btw rechtstreeks en zonder subsidie aan het opleidingsinstituut betaald worden.

In de pijlers advies, advies voor internationaal ondernemen en technologieverkenning wordt de subsidie eveneens beperkt tot 45 euro per uur. Bij het afsluiten van een contract met een dienstverlener moet een inschatting gemaakt worden van het aantal uren dat aan de opdracht besteed zal worden. Dit aantal voorziene en overeengekomen uren dienen ingegeven te worden in de digitale de subsidieaanvraag.

Meer info nodig over deze materie? Contacteer dan onze collega’s van Z-Staffing Consultancy op het nummer 011/771486 of mail consultancy@z-staffing.org.

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 20 december 2012, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: