Ja, een positieve arbeidsattitude kan je leren ! Z-Staffing Consultancy werkt cursus uit.

Jobtraining beperkt zich meestal tot praktische vaardigheden. Maar vaak nijpt het schoentje bij de attitude die werknemers aan de dag leggen. Z-Staffing Consultancy heeft een succesvol programma uitgewerkt om de juiste arbeidshouding aan te leren.

Werkgevers klagen al eens over een gebrek aan de juiste houding die sommige personeelsleden aan de dag leggen. Onbeleefd zijn, te laat komen, onveilig werken, alcohol consumeren tijdens de uren… er zijn vele vormen van ongepast, onprofessioneel gedrag die de business negatief kunnen beïnvloeden. In tegenstelling tot de talloze opleidingen die de benodigde vaardigheden voor de job aanleren, wordt aan attitude doorgaans heel weinig aandacht besteed. Niet zo bij hr-dienstverlener Z-Staffing, waar op vraag van de klanten een specifiek trainingsprogramma hierover werd uitgewerkt.

“Het was vanuit diverse sectoren dat klanten ons een probleem rond de houding van werknemers signaleerden”, zegt Tom Willems, trainer bij Z-Staffing Consultancy . “Zowel bij schoonmaaksters, monteurs van zonnepanelen, hulpbakkers en brand- en veiligheidswachten hebben we samen met de werkgevers bekeken welke attitudes we via een training konden aanscherpen. Bij de samenstelling van het programma zijn we uitgegaan van een positieve ingesteldheid. We willen niet, zoals vroeger in het leger, het juiste gedrag erin drillen, maar wel gaan kijken hoe we rond bepaalde thema’s kunnen werken.”

Tom Willems geeft een voorbeeld over te laat komen. “In plaats van als een schoolmeester te wijzen op de verplichtingen, tonen we via een oefening aan wat te laat komen kost aan de werkgever en welke gevolgen dit kan hebben voor het bedrijf. Deze benadering stemt de mensen tot nadenken, waardoor we veel meer bereiken.” De reacties van zowel werknemers als bedrijven zijn positief. Al blijft een deel van de attitude niet kneedbaar. “Het klopt dat opvoeding en aangeboren karaktereigenschappen een rol spelen. Maar toch creëren we een substantieel verschil door mensen de noodzaak van een ander gedrag op het werk te doen inzien. Al was het maar om zich te schikken naar de niet-afwijkende normen van hun collega’s.” Z-Staffing merkt alvast een lager personeelsverloop bij klanten die deze training op tijdelijk en vast personeel loslaten.

Contactgegevens:

Tom Willems

Z-Staffing Consultancy

Gsm: 0473/981800

Mail: tom.willems@z-staffing.org

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 4 september 2012, in Uncategorized en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: