Z-Staffing werkt 5 jaar met Hi-Ant van Prato

“Een onmisbaar instrument voor groeiende uitzendkantoren”

Pascal Meuris

Begin 2011 zegde Z-Staffing vaarwel tegen haar sociaal secretariaat. De uitzendgroep had beslist om voortaan haar loonverwerking zelf af te handelen … met het Hi-Ant softwarepakket van Prato. Een beslissing die hen vandaag zowel tijd als kosten bespaart. “We hebben maar van één ding spijt,” zegt Managing Director Pascal Meuris. “Dat we bij onze oprichting niet meteen voor Hi-Ant hebben gekozen.”

2004: enkele medewerkers van de ASAP-uitzendgroep zien het net dat tikkeltje anders. Ze bundelen hun ervaring, kennis en inzichten en richten Z-Staffing op. Van bij de start profileert de nieuwe uitzendgroep zich als een gezond eigenzinnig alternatief voor de traditionele uitzendkantoren. Geen vestigingen in drukke winkelstraten, maar buiten de stadscentra dicht bij de klant. Geen generalistische aanpak maar goed opgeleide uitzendkrachten in een projectgerichte nichewerking: industriële cleaning, call centers, voeding, brand- en veiligheidswachters, groene en duurzame energie, sport …

Gevoelige uitbreiding

Deze eigenzinnige houding loont. Als lid van de Z-Group, een Europese groep van industriële dienstverlenende bedrijven, kent Z-Staffing een fikse groei. Naast de eerste vestigingen in Paal en de Antwerpse haven, openen er kantoren in Sint-Truiden, Genk en Charleroi. Het personeelsbestand groeit naar 35 medewerkers, uitzendarbeid wordt aangevuld met bedienden en dienstenchequemedewerkers. Deze gevoelige uitbreiding leidt in 2007 tot een strategische beslissing: Z-Staffing stapt voor haar HR-software over op Hi-Ant van Prato.

“De steunpilaren van Prato zijn nog dezelfde experts als die van 10 jaar geleden.”

Pascal Meuris, Managing Director Z-Staffing

Peter Creemers is Back Office Manager bij Z-Staffing en heeft de HR-software van Prato volledig in de vingers. “Bij onze start kozen we voor de ISI-software van Pepper One. Een budgettaire keuze. ISI is een degelijk maar simpel programma dat voldoet aan de behoeften van een startend uitzendbedrijf. Maar we zijn de software letterlijk ontgroeid. Het programma kon niet mee met het stijgende aantal klanten en uitzendkrachten. We hadden nood aan een transparant HR-systeem dat de juiste ondersteuning gaf en ookvoldoende flexibel was om accuraat in te spelen op onze specifieke niches.”

Hi-Ant evolueert mee

De keuze viel vrij snel op Hi-Ant van Prato: “Logisch” gaat Peter verder. “Heel wat collega’s kenden Hi-Ant al van toen ze nog bij ASAP werkten. Een betrouwbaar systeem dat alle data heel doorzichtig weergeeft. Zelfs iemand die niet met een specifiek dossier vertrouwd is, vindt in een oogopslag alles erover terug. Zo maakt het in principe niet uit, wie opkantoor zit. De klant wordt altijd geholpen. Een must wanneer je jezelf profileert als klantvriendelijk bedrijf.”

 “De doorlooptijd van onze loonberekening is gedaald van 2 dagen naar een kwartiertje.”

Peter Creemers, Back Office Manager Z-Staffing

In 2007 vond de overgang van ISI naar Hi-Ant plaats. Intussen is het systeem al volledig gekneed op maat van Z-Staffing. Peter: “Hi-Ant evolueert mee met ons. Een gevolg van onze goede samenwerking. Weet je, Z-Staffing werkt veel op buikgevoel. En dat zat meteen goed bij Prato. Zij zoeken samen met ons naar oplossingen. Dat resulteert in een heel ‘customized’ systeem met parameters en templates die ons op het lijf geschreven staan. De input gebeurt vlot, de data rollen er vlot uit, statistieken en rapporten trekken is heel eenvoudig … Ik durf gerust te stellen dat Hi-Ant een belangrijke rol heeft gespeeld in de evolutie van Z-Staffing.”

Zonder sociaal secretariaat

Een rol die nog belangrijker werd, toen Z-Staffing in 2011 besliste om het zonder sociaal secretariaat te doen. “Dankzij Hi-Ant,” geeft Peter toe. “Samen met Prato hebben we gekeken hoe we onze verloning intern konden organiseren. In 2011 hebben we afscheid genomen van ons sociaal secretariaat. Een positieve keuze voor onze organisatie. Niet alleen vanwege de grote besparing die dat meebrengt. De interne werkdruk ligt nu ook lager. Vroeger moesten we onze prestaties twee dagen voor de deadline doorgeven. Gevolg? Grote stress. Nu volstaat een doorlooptijd van een kwartiertje. Onze loonverwerking vindt vandaag dus meer plaats op het ritme van de interimsector.”

Kortom: Peter en Z-Staffing voelen zich goed bij Prato. “We zitten op dezelfde golflengte. Je hebt nooit het gevoel dat je een vraag teveel stelt. Integendeel. Prato kijkt graag vooruit, net zoals wij. Dat merk je aan de manier waarop ze de nieuwe DIMONA-aangifte hebben aangepakt. Een zware aanpassing die vlot verliep. Maar ook aan hun juridische tapas, seminaries waarop ze ons informeren over nieuwe wettelijke en sociale evoluties. En dan zijn er nog de opleidingen. Ik volgde twee dagen een doorgedreven training bij Prato. Hierdoor kan ik Hi-Ant nu al grotendeels zelf customizen, dieper ingaan op rapporteringen, eigen controlelijsten samenstellen, parameters invoeren … Ja, de ‘nerd-opleiding’ bij Prato werpt nog elke dag haar vruchten af,” (lacht).

Pascal Meuris en Peter Creemers

“Ik heb maar van één ding spijt…”

… zegt Pascal Meuris, Managing Director van Z-Staffing. “… En dat is dat we niet al van bij onze oprichting voor Hi-Ant hebben gekozen. Maar het was toen een louter budgettairekwestie. ISI van Pepper One is een goed systeem voor starters. Maar als groeiend uitzendbedrijf kun je eigenlijk niet rond Hi-Ant van Prato. Het is bijna een must. In de eerste plaats door het systeem, dat vlot met je meegroeit. Maar ook door de mensen. Zij streven continu naar verbetering, luisteren naar de klant, spelen creatief in op onze behoeften en doen daar dan ook effectief iets mee. Ik vind hen een absolute meerwaarde voor ons bedrijf. Prato is ook een toonbeeld van stabiliteit. De steunpilaren van 10 jaar geleden, zijn er nog altijd. Ja, het is een bedrijf waar ik zelf wel zou willen werken als het hier niet zo goed was.”

Prato Services

Kuringersteenweg 304/2 B-3500 HASSELT

T ++32(0)11 71 12 80

info@prato.be www.prato.be

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 13 april 2012, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: