Z-Staffing lanceert platform voor HR-diensten in de sportwereld

Sport is business, zegt men wel eens. En dat klopt, want heel wat clubs, winkels en andere bedrijven die in de sport actief zijn, zoeken gepassioneerde arbeidskrachten om hun diensten en producten zo goed mogelijk aan de man te brengen. Hét probleem daarbij is dat goede werknemers met interesse voor sport, de specifieke vacatures moeilijk vinden. Andersom krijgen de organisaties en bedrijven hun sportvacatures niet ingevuld met kwalitatieve profielen. Z-Staffing heeft hier nu een oplossing voor…

Het verhaal van de ex-topsporters die na hun actieve carrière in het zogenaamde ‘zwarte gat’ vallen, is alom bekend. Deze atleten willen vaak niets liever dan actief te blijven in de sport, en hun ervaring meenemen om hun loopbaan een andere wending te geven. Toch is dat niet zo evident.

Mooi voorbeeld is Olympisch zwemkampioen Fred Deburghgraeve, die onlangs na het faillissement van zijn werkgever, op zoek was naar een nieuwe job. “Het moest bij voorkeur een baan zijn waarin enige affiniteit met de sportwereld gewenst was,” aldus de gouden medaille-winnaar van Atlanta ’96. “De ervaring leert dat motivatie voor je werk vaak samenhangt met de passie die je hebt voor de producten of diensten die je aanbiedt.”

En dus maakte Fred Deburghgraeve recent gebruik van www.sportvacature.be, een gloednieuw platform dat we bij Z-Staffing speciaal voor deze nichemarkt hebben opgezet:

“Deze afdeling richt zich specifiek tot sportclubs en bedrijven met een sportief karakter die ondersteuning kunnen gebruiken voor hun personeelsprobleem,” zegt Yves Steyaert, die al een rijke carrière in het sportmanagement achter zich heeft, en speciaal voor deze functie door Z-Staffing werd aangetrokken. “Dit kan gaan van uitzendarbeid, rekrutering en selectie tot opleiding en outplacement, zowel voor tijdelijke als langdurige opdrachten.” Voorbeelden van vacatures zijn die voor redders, master en bachelors in de LO, kinesitherapeuten, sportmonitoren, winkelverkopers, enzovoort.

Opleiding

Om deze jobs in te vullen, richt Z-Staffing zich tot alle sportieve kandidaten, gaande van topsporters, ex-topsporters, amateursporters, studenten tot gewoonweg iedereen met een brede interesse voor de sport. “Via ons platform www.sportvacature.be bieden we ook de werkzoekenden begeleiding en opleiding door onze eigen, gespecialiseerde consultants en partnerorganisaties,” aldus nog Steyaert.

Z-Staffing werkt intussen ook al specifieke opleidingen uit, zoals voor de verkoop van sportartikelen. Heel wat grote ketens en kleinere winkels zijn al geïnteresseerd. “Gaandeweg willen we dit platform uitbreiden tot een onmisbare schakel tussen sportliefhebbers en bedrijven in de sportsector,” besluit Steyaert. “Het doet plezier om een handje toe steken in de totstandkoming van deze ‘perfect match’.”

Voor meer info:

Yves Steyaert
http://www.sportvacature.be
Yves@Sportvacature.be
32 477 52 01 83

Over Z-Staffing

Uitzendkrachten zijn cruciaal voor uw bedrijf. Ze zijn er niet alleen voor tijdelijke opdrachten of om pieken of dalen op te vangen. Steeds meer maken ze integraal deel uit van uw activiteiten. Dat maakt ook hun selectie, begeleiding en opvolging belangrijk voor de continuïteit en productiviteit binnen uw bedrijf. Daarom gaat Z-Staffing verder dan traditionele uitzendkantoren... Daarom dit blog om u beter te informeren!

Geplaatst op 5 maart 2012, in Uncategorized en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: